Persoonlijk

Na het volgen van een HBO-opleiding als school- en beroepskeuze adviseuze , ben ik  gaan werken bij de overheid op het arbeidsbureau, waarna ik na korte tijd overgegaan ben naar het bedrijfsleven als

intercedente bij een uitzendbureau. Jaren later heb ik de overstap gemaakt naar een baan  in de gezondheidszorg, waar ik als planner en contactpersoon voor de invalploeg werkzaam ben geweest. Daarna  werkte ik jarenlang als psychologisch assistent in het speciaal onderwijs. Binnen het speciaal onderwijs geef ik nu vanuit mijn praktijk hartfocus trainingen om de leerlingen beter met stress te leren omgaan. Mijn HBO geaccrediteerde opleiding als kinesioloog heb ik bij de Hof van Axen, in een hele intensief traject gevolgd, gedurende enkele jaren, tot op Zichtverbredersniveau, waardoor ik nu zelf ook cursussen binnen dit terrein mag geven.

Ik vind het fantastisch om vanuit deze brede achtergrond te werken met kinesiologie met zowel kinderen als volwassen.

Zelf ben ik in 1994 met kinesiologie in aanraking gekomen,  toen één van onze kinderen met veel gezondheidsproblemen te kampen had. Onze zoon knapte, na veel operaties ondergaan te hebben, en medisch alles weer goed ging,  maar niet weer helemaal op. Na een bezoek aan Coby van Schasfoort, waar we met een huilend kind heen gingen en met een zingend kind vertrokken, was ik erg onder de indruk. Zeker toen zij, in een volgend bezoek, via spiertesten, (zonder te kunnen zien wat ik allemaal in pakketjes aluminiumfolie ingepakt had, en waarvan  alleen ik de lijst met de bijbehorende nummerverwijzing had, ),  kon zeggen waar hij allemaal allergisch voor was en wat hij juist wel goed verdragen  kon, en hem daar deels voor behandelde, nadat er een duidelijke lijn uit die productenlijst samengesteld was (o.a. melksuikers etc).

Nadat ik een aantal jaren geleden zelf te maken kreeg met gezondheidsklachten, heb ik de “reis” weer naar Coby gemaakt, en ben toen door haar op een plezierige  en effectieve wijze behandeld.

De stap om zelf een cursus  te volgen, om uit te kunnen testen wat ik wel en niet kon eten, i.v.m. allergieën, was snel gemaakt. Vanaf dat moment in 2006 heb ik gezien wat de mogelijkheden waren van kinesiologie en ben zo enthousiast geworden dat ik veel cursussen gevolgd heb en in  2009 een eigen praktijk gestart heb, waar ik met veel plezier veel cliënten heb mogen ondersteunen. Daarnaast ben ik inmiddels bevoegd in het geven van internationaal erkende cursussen op mijn vakgebied, het doorgeven van deze mooie kennis heeft zeker ook mijn belangstelling.

Al enige tijd geleden zijn wij overgegaan tot de koop van de watertoren te Lutten en Ik heb daar nu mijn praktijk  waarbij er tevens ruimte is voor het geven van cursussen, workshops etc en er ook overnacht kan worden in het bed en breakfast gedeelte. Op deze manier hebben wij vorm kunnen geven aan onze passie.

Opleiding:  Naast Mijn HBO opleiding kinesiologie heb ik zowel de opleiding HBO medische basiskennis gedaan als de HBO Psychosociale basis kennis.  Daarnaast volg ik de verplichte bij- en nascholingen op mijn vakgebied. Ik ben in het bezit van een verklaring omtrent het gedrag (VOG).

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereinging de FAGT en sta in het HBO register van De RBCZ .